Mindent Kapni Webáruház logo

Szlovák zászló (UN24) 90 x 150 cm

Cikkszám: ZAS00010
Kapható hűségpont: 82
Kiszerelés: darab
2 050 Ft

Szlovákia zászlaja poliészter anyagból 90 x 150 cm

A lobogó színei pánszláv eredetre utalnak. Ez a színösszeállítás már az 1848-as forradalmak idején használatos volt, de a cseh-szlovák unió létrejöttével közös zászló került használatba. Miután a csehszlovák állam felbomlott, a közös zászlót Csehország használta tovább, és Szlovákia kénytelen volt visszatérni a régi lobogójához. Annak érdekében, hogy az orosz zászlótól meg tudják különböztetni, a nemzeti címer is rákerült. A címer Bizáncból ered és feltehetően Cirill és Metód hozta el erre a vidékre. Az első magyar uralkodó, I. István és vele együtt szinte az egész Árpád-ház címerévé tette a kettős keresztet. Így magyar hatásra került fel ez a motívum a zászlójukra, de szintén a pánszláv színvilággal. A címer alján található hármas vonulat a Tátrát, Fátrát és a Mátrát jelképezi.

Hol használható a zászló?

Dekorációs céllal bárhol: beltérben, szoba, klubhelység vagy iroda falán is. Szurkolók kivihetik a meccsekre is.

Hogyan használható?

A zászló egyik rövidebb oldalán lévő passzén két rézkarika található, mely segítségével akár zászlórúdra is felhúzható. Tisztítása egyszerű. Tartós kültéri használatra azonban nem ajánljuk.

Kiknek ajánljuk?

Ezt a szlovák zászlót kifejezetten iskoláknak, közintézményeknek ajánljuk, de gyűjtőknek, sportrajongóknak, vagy ajándéknak is remek választás lehet.

Anyagösszetétel 100% poliészter
Méret 90 x 150 cm