Mindent Kapni Webáruház logo

Székely zászló 97,5 x 150 cm

Cikkszám: ZAS00175
Kapható hűségpont: 56
Kiszerelés: darab
Szállítási idő: max. 5 munkanap
1 890 Ft

Székely zászló poliészter anyagból 97,5 x 150 cm

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) hivatalos lobogója, mely az egyetlen székely családból származó erdélyi fejedelem, Székely Mózes 1601-ből ismert névjeles zászlaja alapján égszínkék mezőben arany csíkkal készült. A névjegy helyett a székely szimbólumokkal - Nap és Hold -, a Nap csillagváltozata díszítve. Így a nyolcágú Nap-csillag a jelenlegi nyolc székely szék (Marosszék, Udvarhelyszék, Gyergyószék, Csíkszék, Bardóc-Miklósvárszék, Sepsiszék, Kézdiszék, Orbaiszék) egységének a jelképe, a telőben levő Hold pedig a székelyek hitének, reményének és bizakodásának szimbóluma.

Hol használható a zászló?

Dekorációs céllal bárhol: beltérben, szoba, klubhelység vagy iroda falán is. Békés felvonulók kültéri rendezvényekre, szurkolók a meccsekre is kivihetik.

Hogyan használható?

A zászló egyik rövidebb oldalán lévő passzén két rézkarika található, mely segítségével akár zászlórúdra is felhúzható. Tisztítása egyszerű. Tartós kültéri használata azonban nem javasolt.

Kiknek ajánljuk?

Ezt a székely zászlót kifejezetten iskoláknak, közintézményeknek ajánljuk, de gyűjtőknek, sportrajongóknak, vagy ajándéknak is remek választás lehet.

Anyagösszetétel 100% poliészter
Méret 97,5 x 150 cm

Ehhez a termékhez vásárolták még