Mindent Kapni Webáruház logo

SkyWatcher Virtuoso 114/500 Newton távcső

Cikkszám: SKYW-VIRT-114500
Kapható hűségpont: 795
Kiszerelés: db
Szállítási idő: max. 5 munkanap
  • 5 év garancia
Ingyenes szállítás
79 500 Ft

A Skywatcher 114/500 Newton Virtuoso távcső egy igen kompakt, könnyen hordozható, ámde nagyon szép képalkotású műszer, ráadásul számítógépes vezérléssel is bővíthető. A kézivezérlő iránygombjai segítségével könnyedén kereshetjük meg a Naprendszer látványos égitestjeit, vagy akár a fényesebb mély-ég objektumokat. Opcionálisan GoTo kézivezérlővel is bővíthető, mellyel a beprogramozott 42 900 objektum bármelyikét kiválaszthatjuk, de ajánlott objektumokat is érhetünk a mechanikától. Kezdő csillagászkodóknak is bátran ajánljuk! 

A Virtuoso tulajdonképpen egy mini dobson mechanika, beépített nagyfelbontású enkóderekkel és szinkronmotorral. Az észlelés kezdetekor a távcsövet északi irányába, majd a Sarkcsillagra állítjuk. Ezután máris használható az óragép funkció.  A mechanika nyújtotta lehetőségek ezzel még nem értek véget. Lehetőségünk van ugyanis látványos panorámafotók és time-lapse felvételek készítésére is, mivel a műszer ezeket szoftveresen támogatja.

 A 11.4 cm átmérőjű, parabolizált főtükör kellően nagy és jó minőségű ahhoz, hogy a Hold kisebb-nagyobb krátereit megmutassa, de a Szaturnusz gyűrűje, a Mars vörös korongja, a Vénusz fázisváltozásai vagy a Jupiter felhősávjai sem maradnak rejtve a kíváncsi szemek elől. Kellő gyakorlattal a legfényesebb galaxisokat, nyílt és gömb csillaghalmazokat is távcsővégre kaphatjuk. Rövid, 500 mm-es fókuszának köszönhetően stabilabban ül a mechanikán. Az igen nagy, f/4,4-es fényerőnek köszönhetően még a legnagyobb kiterjedésű csillaghalmazok is kényelmesen elférnek a tágas látómezőben.

A távcső 25 és 10 mm-es Bárium okulárokkal érkezik, melyekkel 20x és 50x-es nagyítás érhető el. Az égitestek beállítását Starpointer könnyíti meg.

Súly (kg) 2
Egyéb tubusgyűrű
Optikai rendszer Newton
Kereső Starpointer
Átmérő 114 mm
Garancia 5 év garancia
Kitakarás 28% (32 mm)
Fókusz 500 mm
Márka SkyWatcher
Nagyítás Elméleti max.: 228x
Felbontóképesség 1.02"
Kétsebességes fókusz nem
Okulár méret 25 mm, 10 mm
Fényerő F/4.4