Mindent Kapni Webáruház logo

SkyWatcher TravelMax 90MC távcső EQ-1 mechanikán

Cikkszám: sky-tm-90mc
Kapható hűségpont: 2232
Kiszerelés: darab
Szállítási idő: max. 5 munkanap
Ingyenes szállítás
74 400 Ft

Ne tévesszen meg bennünket ennek a kis eszköznek az ára: az áruházi távcsövekkel szinte ez az egyetlen közös tulajdonsága.

A kis műszer meglepően jó optikát rejt, mely hosszú, 1250 mm-es fókuszának köszönhetően könnyűszerrel képes akár 200x-os nagyítás elérésére is (opcionális okulárokkal). Ilyen nagyítás mellett részletesen tanulmányozhatjuk a Hold felszíni részleteit vagy a Szaturnuszt pompás gyűrűjével együtt.

A rövid, nem egészen 30 cm-es tubus, valamint a könnyű mechanika egyszerűen hordozhatóvá teszi a műszert, így szinte akárhová magunkkal vihetjük. A SkyWatcher 90 távcső 25 és 10 mm-es Super Bárium okulárokkal érkezik, melyekkel 50x és 125x-es nagyítás érhető el. Az égitestek beállítását Starpointer könnyíti meg, megfigyelésüket pedig egy zenittükör teszi kényelmessé.

Mivel a távcső egyenes állású (de bal-jobb oldalt felcserélt képet ad) természet-megfigyelésre is használható. A végén található T2-es menetnek, valamint fotóállvány csatlakozási lehetőségének köszönhetően teleobjekíivként is használható.

Az EQ-1 ekvatoriális mechanika finommozgatással ellátott, mellyel az égitestek követése egyszerű feladat. Az okulártálcára számos kiegészítőt helyezhetünk, akár az észlelőteánkat is. A kihúzható alumíniumláb pedig testmagasságunkhoz igazítható.

Átmérő 90 mm
Fókusz 1250 mm
Optikai rendszer Makszutov-Cassegrain
Nagyítás Elméleti max.: 180x
Kitakarás 32% (30 mm)
Márka SkyWatcher