Mindent Kapni Webáruház logo

SkyWatcher AZ-GT 114/500 Newton távcső

Cikkszám: SKYW-AZGT-114500
Kapható hűségpont: 1198
Kiszerelés: darab
Szállítási idő: max. 5 munkanap
  • 5 év garancia
Ingyenes szállítás
119 800 Ft

Newton távcső acél állvánnyal

Ha olyan távcsövet keres, mellyel már az első alkalommal több égitestet vehet szemügyre, mint Galilei egész életében, ráadásul ezt a legkedvezőbb áron, akkor a SkyWatcher AZ-GT 114 newton távcsöve nagyon jó választás. A 11 cm-es optika kellően nagy és jó minőségű ahhoz, hogy a legfényesebb galaxisokat, csillaghalmazokat, illetve a bolygók és a Hold felszíni részleteit megmutassa - mindezt pár gombnyomás szükséges csak.

A számítógépes vezérléssel ellátott mechanika a katalógusában szereplő 42 ezer objektum bármelyikére képes ráállni rövid idő alatt. Az acéllábas lábazat stabilabb, mint a kategórájában megszokott alumínumláb.

A csomag része egy 25 mm-es 10 mm-es okulárok, melyekkel 20x-os és 50x-ös nagyítások érhető el. Az okulártálcára számos kiegészítőt helyezhetünk, akár az észlelőteánkat is. A kihúzható acélláb pedig testmagasságunkhoz igazítható.

A távcső elemekről is működtethető (bár ezt nem javasoljuk) ezen túlmenően külső áramforrás csatlakozási lehetőséggel is rendelkezik, melyen keresztül gépkocsi szivargyújtó csatlakozóján keresztül üzemeltethetjük. Akik hordozhatóbb megoldást keresnek, azoknak az egyszerűbb akkumulátoros megoldást javasoljuk. 220V-os hálózatról történő működtetéshez opcionális hálózati adapterre van szükség.

Az alapfelszereléshez tartozó Bárium okulárokat igény szerint E-Plössl 32 és 10 mm okulárra tudjuk cserélni. Ennek felára 6500 Ft.

Súly (kg) 2.4
Kereső 6x30
Optikai rendszer Newton
Átmérő 114 mm
Garancia 5 év garancia
Fókusz 500 mm
Márka SkyWatcher
Kitakarás 26% (30 mm)
Felbontóképesség 1.02"
Kétsebességes fókusz nem
Egyéb prizmasín
Fényerő F/4.4
Nagyítás Elméleti max.: 228x