Mindent Kapni Webáruház logo

Scopium színszűrő világoskék (No. 82A)

Cikkszám: SCP-SZSZ-82A
Kapható hűségpont: 39
Kiszerelés: db
Szállítási idő: max. 5 munkanap
3 900 Ft

Világoskék #82A színszűrő (73% áteresztéssel)

A naprendszer objektumainak alacsony kontrasztú részleteinek kiemelésére tetszés szerint színszűrőket használhatunk. A színszűrők egyes tartományokban jobban átengedik a fényt, ezáltal kiemelik a megfigyelt objektum részleteit. Nagyon fontos ugyanakkor, hogy a megfigyelt objektumhoz és a távcső átmérőjéhez válasszunk szűrőt.

Tulajdonságai

A kék színszűrők rendkívül népszerűek számos előnyös tulajdonságuk miatt. Már 6 cm-es távcsőátmérőnél is jól használható! Nagy áteresztőképessége miatt a világoskék jól használható minden távcsőátmérőhöz. Általános kontrasztnövelő hatása miatt univerzálisnak tekinthető. A Jupiter szerelmeseinek szinte elengedhetetlen ez a szűrő, mely kontrasztosan kiemeli a sötét sávokat és poláris régiókat a gázóriás légkörében. A felhősávok fodros struktúráját is szépen megmutatja jó légkör mellett, elsötétíti a Nagy Vörös Foltot, ami ezáltal még könnyebben megpillantható. Hold- és napészlelés esetében általánosan emeli a kontrasztot. A Szaturnusz nagyon halvány szürkés sávjait is kiemeli. És ha mindez nem lenne elég: a kék színtartományban a szűrő erősen levágja a narancs és vörös árnyalatokat, mely hatására csökkenti a fényszennyezés káros hatásait.

A narancsos égi háttér kissé elsötétül, a szűrő érezhetően "hűti" a képet. Így a legolcsóbb fényszennyezés-csökkentő szűrők alternatívájaként is tekinthető.

Figyelem! A termék 1 db, 1.25"-es méretű világoskék szűrőt tartalmaz.

Márka Scopium