Mindent Kapni Webáruház logo

Német címeres zászló 90 x 150 cm

Cikkszám: ZAS00003
Kapható hűségpont: 82
Kiszerelés: darab
Szállítási idő: max. 5 munkanap
2 050 Ft

90 x 150 cm nagyságú címeres Németország zászló poliészter anyagból

A fekete-vörös-arany színösszeállításra két elmélet is létezik. Az egyik a napoleoni háborúk idején harcoló önkéntes csapatok fekete egyenruhájára eredezteti a trikolort, melyet vörös hajtókák és arany gombok díszítettek. A másik elmélet szerint a Német-római Birodalom uralkodói jelvényéből ered ez a színkombináció. A jelvényen egy arany háttér előtt álló fekete sas látható mely körmeit és csőrét a vér vörösre festette.

E trikolor 1871-1933 között jelképezte Németországot először. A nácik hatalomra kerülésekor a zászlajuk az 1871 előtti, fekete-fehér-vörös színkombinációt felhasználva legitimizálták a vörös alapon fehér körben álló fekete horogkeresztet. A világháború elvesztése után ismét a fekete-vörös-arany trikolor lett Németország jelképe. Ez a zászló lett NDK hivatalos zászlaja is, ami közepére később egy kalapácsos (munkásosztály), körzős (értelmiség), búzakévés (földművesek) címer került. A két ország újraegyesítésével 1990-ben ez a címer lekerült a lobogóról.

Hol használható a zászló?

Dekorációs céllal bárhol: beltérben, szoba, klubhelység vagy iroda falán is. Szurkolók kivihetik a meccsekre is.

Hogyan használható?

A zászló egyik rövidebb oldalán lévő passzén két rézkarika található, mely segítségével akár zászlórúdra is felhúzható. Tisztítása egyszerű. Tartós kültéri használatra azonban nem ajánljuk.

Kiknek ajánljuk?

Ezt a történelmi zászlót kifejezetten iskoláknak, közintézményeknek ajánljuk, de gyűjtőknek, sportrajongóknak, vagy ajándéknak is remek választás lehet.

Anyagösszetétel 100% poliészter
Méret 90 x 150 cm