Mindent Kapni Webáruház logo

Keresőguider-adapter asztrofotózáshoz

Cikkszám: GUIDER
Kapható hűségpont: 65
Kiszerelés: db
Szállítási idő: max. 5 munkanap
6 500 Ft

A mély-ég felvételek elkészítése során szinte nélkülözhetetlen a mechanika vezetése. Ennek egyik lehetséges módja vezetőtávcső alkalmazása. Mivel legtöbb távcső rendelkezik már keresőtávcsővel, kézenfekvő a megoldás: használjuk ezt vezetésre!

Keresőguider-adapterünk SkyWatcher 9x50 keresőtávcsövek végére, az eredeti okulár helyére csavarozható. 1.25"-es kihuzatának köszönhetően bármelyik "közönséges" okulárral a kereső továbbra is rendeltetésszerűen használható. Az okulárt valamilyen kamerára kicserélve a keresőtávcső 180 mm fókuszú vezetőtávcsőként működik tovább. A termék hosszított kialakitásának köszönhetően stabilabb felfekvést biztosít, mint a konkurens változatok.

Az adapter mind az "egyenes", mind amici prizmás keresőtávcsek végére szerelhető, azonban az eltérő tubushossz miatt hosszabbító toldat vagy barlow lencse szükséges lehet. Különösen ajánljuk QHY-5 Guiderrel vagy Lacerta Mgen kamerával történő vezetésre. Ezt a megoldást max kb 1000-1200 mm távcső vezetésére javasoljuk.

Lacerta-Mgen, illetve a korábbi QHY-5 guider kamerák barlow lencse használatát igénylik az élesreálláshoz. Javasoljuk 2x barlow használatát, melynek lencsetagja lecsavarható és a kamera elé helyezhető.